ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ

Χρόνος

50'

Μερίδες

20

Θερμίδες

105 kcal

Πρωτεΐνη

2.4 γρ.

Λιπαρά

5.5 γρ.

Υδατάνθρακες

10.6 γρ.

Υλικά:

(για 20 κριτσίνια)

  • 310 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό
  • 280 γρ. καρότα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ. σπόρους chia (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα χτυπάμε καλά στο multi.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
  3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το μίγμα καρότου, το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5΄.
  5. Πλάθουμε τα κριτσίνια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Πασπαλίζουμε με σπόρους chia ή σουσάμι (προαιρετικά).
  7. Ψήνουμε για 30΄σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα με αντιστάσεις, στους 180o C.

Tip: Διατηρούμε τα κριτσίνια σε αεροστεγές δοχείο.

Καλή απόλαυση!

🤍 Οι εκτελέσεις σας!