BANANA BREAD

Χρόνος

80΄

Μερίδες

10

Θερμίδες

189 kcal

Πρωτεΐνη

7 γρ.

Λιπαρά

6 γρ.

Υδατάνθρακες

28 γρ.

Υλικά:

  • 2 κούπες αλεσμένη βρώμη (ή αλεύρι βρώμης)
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ταχίνι (ή φIστικοβούτυρο)
  • 2 αυγά
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 ½ κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 βανιλίνη
  • Σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά: αλεσμένη βρώμη, baking powder, αλάτι, κανέλα, βανιλίνη.
  2. Σε άλλο μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τις 2 ώριμες μπανάνες και στη συνέχεια τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υγρά υλικά: γιαούρτι, μέλι, αυγά, ταχίνι.
  3. Ενώνουμε το περιεχόμενο από τα 2 μπολ και τοποθετούμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ. Κόβουμε στη μέση την 3η μπανάνα και την τοποθετούμε στην επιφάνεια του μίγματος.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγες σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά).
  5. Ψήνουμε στους 180ο C για 45-60΄.

Καλή απόλαυση!

🤍 Οι εκτελέσεις σας!