CARROT COCONUT CAKE

Χρόνος

60'

Μερίδες

12

Θερμίδες

210 kcal

Πρωτεΐνη

6 γρ.

Λιπαρά

9.5 γρ.

Υδατάνθρακες

27 γρ.

Υλικά:

(για 12 κομμάτια)

Για το κέικ

  • 1 κούπα αλέυρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
  • 4 μικρά καρότα τριμμένα
  • ¼ της κούπας μέλι
  • 3 αυγά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ινδοκάρυδο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. σκόνη τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 βανιλίνη

Για το γλάσο

  • 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα light
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 4 κ.γ. μέλι
  • 1 βανιλίνη

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά: τριμμένα καρότα, αλεύρι, baking powder, κανέλα, βανιλίνη, ινδοκάρυδο, σκόνη τζίντζερ.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά: αυγά, ελαιόλαδο, μέλι.
  3. Ενώνουμε τα 2 μίγματα.
  4. Τοποθετούμε το μίγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180oC για 40΄.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
  6. Μόλις ψηθεί και κρυώσει το κέικ, ρίχνουμε το κρύο γλάσο.

Καλή απόλαυση!

🤍 Οι εκτελέσεις σας!