25 γρ. μελάσα + 25 γρ. μέλι (ή 50 γρ. μελάσα ή 50 γρ. μέλι)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρίφαλο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
125 γρ. σοκολάτα υγείας
Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους μουλιάζουμε σε καυτό νερό για 10΄.
Χτυπάμε τη βρώμη στο multi να γίνει αλεύρι.
Χτυπάμε 70 γρ. από τα καρύδια στο multi.
Σε ένα μπολ ανακαταεύουμε την αλεσμένη βρώμη, τα αλεσμένα καρύδια, τα μπαχαρικά, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού.
Στο multi χτυπάμε τους χουρμάδες με 2 κ.σ. από το νερό που μούλιασαν μέχρι να γίνουν πάστα.
Στο μπολ με τα στερεά υλικά ανακατεύουμε: την πάστα χουρμάδων, το μέλι και τη μελάσα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
Πλάθουμε με τα χέρια μας 30 μπαλάκια.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Βουτάμε τα energy balls στη λιωμένη κουβερτούρα, τα μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια με λαδόκολλα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα 20 γρ. από τα καρύδια, αφού τα έχουμε χοντροσπάσει.
Περιμένουμε να κρυώσει η κουβερτούρα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.